Pixel Cars
Welcome, Guest.

> Welcome to Pixel Car Art

Register to view rest of the forum Hello and welcome to Pixel Car Art. Like most other online communities you must Register to view the rest of the forum or post in our community. This is a simple, free process that does not require alot of information.
If this is your first visit, be sure to check out the Help Topics.
 
Reply to this topicStart new topic
> color change
HondaRacR
post Jan 22 2014, 12:22 AM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 21-January 14
Member No.: 65,786
Team:



Looking for some help changing the color of my buddys integra. Im trying to change it to black to match his so we can do some work to it. Color is about the only thing I flat out suck at. Im using paint just because its always been easy for me, but if someone can help me with a detailed tut in photo shop that would be cool too.



(IMG:http://i42.tinypic.com/2ni04ft.png)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmasaur King
post Jan 22 2014, 12:32 AM
Post #2


Tau Ceti Worm
**

Group: Members
Posts: 19,222
Joined: 6-December 07
From: Boland
Member No.: 23,945
Team:
Software Used: Other
Favourite Style: Scaled



Very cool, this video explains it, but uses a sprite from a video game:
http://www.youtube.com/watch?v=Q4G4oVL-pqA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HondaRacR
post Jan 22 2014, 01:42 AM
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 21-January 14
Member No.: 65,786
Team:



I watched the vid and thought it would work but when I tried it, it didn't. I dont know if I need to get an older version of paint or what. I know I did it the way he did in the vid so idk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmasaur King
post Jan 22 2014, 05:30 AM
Post #4


Tau Ceti Worm
**

Group: Members
Posts: 19,222
Joined: 6-December 07
From: Boland
Member No.: 23,945
Team:
Software Used: Other
Favourite Style: Scaled



what happens when you try ? maybe you didn't select the replacement shade in the correct slot or something. i do not use paint anymore so I sort of forgot how to explain it, there might be another tutorial on here about it, but i am not sure where it is
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HondaRacR
post Jan 22 2014, 06:13 AM
Post #5


Newbie
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 21-January 14
Member No.: 65,786
Team:



I followed the video to the T (just different colors) but when I went to erase or cover the old color with the new one it did nothing.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew.
post Jan 22 2014, 06:49 AM
Post #6


ADMINS = FAGS
**********

Group: Members
Posts: 11,764
Joined: 30-July 09
From: Mexico
Member No.: 43,394
Team:
Software Used: Paint
Favourite Style: Kuru Kuru



do you have windows 7 or newer?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HondaRacR
post Jan 22 2014, 06:56 AM
Post #7


Newbie
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 21-January 14
Member No.: 65,786
Team:



Windows 7
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew.
post Jan 22 2014, 07:11 AM
Post #8


ADMINS = FAGS
**********

Group: Members
Posts: 11,764
Joined: 30-July 09
From: Mexico
Member No.: 43,394
Team:
Software Used: Paint
Favourite Style: Kuru Kuru



well theres the problem, the recoloring trick doesnt work on windows 7's paint

(IMG:https://31.media.tumblr.com/1f1204ccab54619a75a4c086bcde3648/tumblr_mzsjxuhDCm1st984jo1_1280.png)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Swift
post Jan 22 2014, 07:41 AM
Post #9


Have Fun & Enjoy the Ride
******

Group: Members
Posts: 1,576
Joined: 7-December 10
From: West Virginia, US
Member No.: 57,828
Team:
Software Used: Paint
Favourite Style: Scaled



^It works fine on my laptop and desktop, which has Win 7. You would seem to think that the version of paint is the same for all of Win 7.

Try copying the base and pasting it on a blank canvas on a second paint.
Some bases have some sort of block to where you can't exchange the shades with the eraser tool until you move it to another paint program that is opened up.
It's not really Windows 7 paint, its's the base file itself.
I wonder if bases that are created with PS can cause this effect on Paint?

This post has been edited by Swift: Jan 22 2014, 07:42 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HondaRacR
post Jan 23 2014, 12:42 AM
Post #10


Newbie
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 21-January 14
Member No.: 65,786
Team:



I tried that too but still not workin. Also thanks for coloring it for me. Still going to try and figure out how to change the color so i can do it my slef
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmasaur King
post Jan 23 2014, 02:05 AM
Post #11


Tau Ceti Worm
**

Group: Members
Posts: 19,222
Joined: 6-December 07
From: Boland
Member No.: 23,945
Team:
Software Used: Other
Favourite Style: Scaled



you can also download the older mspaint and try the method in the video again, you can download it here http://www.mspaintxp.com/

or you could try using something like paint.net or gimp, where you only select the area of the car you want to recolor and change hue/saturation/brightness
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vip
post Jan 24 2014, 12:57 PM
Post #12


The guy that no one cares about :|
****

Group: Members
Posts: 359
Joined: 30-October 06
From: Philippines
Member No.: 10,463
Team:
Software Used: Paint
Favourite Style: Both



QUOTE (Big Daddy Andy @ Jan 22 2014, 03:11 PM) *
well theres the problem, the recoloring trick doesnt work on windows 7's paint

(IMG:https://31.media.tumblr.com/1f1204ccab54619a75a4c086bcde3648/tumblr_mzsjxuhDCm1st984jo1_1280.png)

it works. :| try copying the car without transparent selection
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 


Lo-Fi Version Time is now: 17th January 2018 - 03:24 AM